Dus je hebt een nieuwe autosleutel nodig…

Dus je hebt een nieuwe autosleutel nodig…

Er zijn vier manieren waarop een transpondersleutel kan worden geproduceerd voor uw voertuig.

1) Klonen (namaken) van een bestaande sleutel

2) Programmeer een nieuwe transpondersleutel via OBD

3) Lees de EEPROM-gegevens van de startonderbreker en maak een transponder

4) Als geen van deze opties werkt, zou u moeten kijken naar het vervangen van ECU- en startblokkeringcomponenten van het voertuig

Als gespecialiseerde autosleutel slotenmakers voeren we het werk uit dat is vereist in de opties 1-3

Optie 4 moet worden uitgevoerd in de garage, meestal een dealergarage.

 

Laten we de drie eerste opties bekijken met het werk dat erbij hoort… …

Klonen van een bestaande werkende sleutel

Als u een startsleutel van uw auto of bestelbus hebt, kan deze mogelijk worden gekloond. Niet alle transponders kunnen worden gekloond. Wanneer een sleutel wordt gekloond, wordt een ‘identieke tweeling’ gemaakt die de auto herkent en de auto kan met beide sleutels worden gestart. Klonen is snel en je hebt geen codes voor het sleutelnummer of startonderbreker nodig. Het nadeel is dat verloren of gestolen sleutels niet uit het geheugen van het voertuig worden verwijderd en het voertuig met beide sleutels gestart kan worden. Dit is dus niet echt veilig en geeft meer risico op diefstal.

De gekloonde transponder kan een eenvoudige sleutel zijn, soms is er de mogelijkheid om een ​​sleutel met aftandbediening bij te maken.

Een nieuwe transpondersleutel programmeren

Bij de meeste moderne voertuigen is het mogelijk om een ​​nieuwe transpondersleutel te programmeren via de ingebouwde diagnostische poort (OBD) We hebben geavanceerde programmeermachines waarmee we dit soort werk voor 90% van de voertuigen kunnen doen Tijdens het programmeren wordt een transponder gecodeerd in het geheugen van het startblokkeersysteem van het voertuig en kunnen gestolen of kwijtgeraakte sleutels meestal worden verwijderd. De kans op diefstal wordt dus veel kleiner. Voor veel merken maken we nieuwe sleutels. In onze mobiele werkplaats hebben we grote hoeveelheden sleutels bij ons die we “on the job” op maat maken. Wanneer er geen sleutels bij het voertuig is of u de sleutels bent verloren, kunnen we elk voertuig schadeloos openen. Hierna  worden de sleutelcodes uitgelezen en een sleutel gemaakt. We kunnen ook veel van de geheime startcodes van de startonderbreker rechtstreeks uit het voertuig lezen. Wanneer dit niet kan worden gedaan, hebben we een service die we kunnen gebruiken om deze informatie boven water te krijgen en zo een sleutel te maken.

Het lezen van de EEPROM van de startonderbreker

Sommige fabrikanten gebruiken een ‘Master Key System’, voornamelijk Fiat, Honda en Toyota Lexus. Wanneer alle sleutels verloren zijn en er geen hoofdsleutel meer beschikbaar is, is het niet mogelijk om een ​​sleutel te programmeren voor deze systemen en de dealer zou gewoon de componenten van het immobilisatiesysteem vervangen en een compleet nieuw systeem installeren. In het geval van Toyota Lexus kan dit € 1000-2000 + kosten om een ​​nieuwe autosleutel te maken. Ook wanneer er een storing in het voertuig is waardoor normale programmering via OBD wordt voorkomen, kan EEPROM-lezen en schrijven een effectieve oplossing bieden. Met ons uitgebreide assortiment apparatuur en kennis op dit gebied kunnen we de gegevens lezen en nieuwe sleutels genereren waarmee het voertuig kan worden gestart zonder dat de systemen hoeven te worden vervangen. (* Wanneer een sleutel wordt geproduceerd op basis van gegevens in de EEPROM, worden de sleutels gemaakt met bestaande gegevens, zodat verloren of gestolen sleutels mogelijk nog steeds de auto starten.)