Auto zonder sleutel, wat nu!!

Auto zonder sleutel, wat nu!!

Een wanhopige klant aan de telefoon: heeft een eigen bedrijf en een bedrijfsvoertuig, een Nissan Navara pick up waar allebei de sleutels van kwijt zijn. Het voertuig is wel open, een mooie uitdaging voor Andy. We spreken af twee sleutels met afstandsbediening voor klant te maken.
Voor de zekerheid willen we voor aanvang eerst de eigendomspapieren van klant inzien, deze check doen we altijd indien klant geen enkele sleutel kan laten zien, we willen wel zeker weten dat dit ook de eigenaar van het voertuig is tenslotte. Ik moet zeggen dat alle klanten altijd begripvol op deze veiligheidsmaatregel reageren.

Andy begint met het opensteken van het slot met een speciaal tooltje om zo het slot- alsmede de benodigde sleutel, met sleutelnummer te verkrijgen. Hierna gaat hij de sleutelstift slijpen Nu is de sleutel klaar. Hierna wordt de sleutelcode ingelezen voor de startonderbreker. en de afstandsbedieningssleutel geprogrammeerd.

 

De reserve sleutel wordt hierna gekloond van de eerste sleutel, zodat beide sleutels nu werken. Door een nieuwe code in te lezen
in de startonderbreker, wordt voorkomen dat indien een derde partij nog in bezit is van de oude sleutels, deze niet meer te gebruiken zijn. Wel zo’n veilig idee! Zo kan niemand met de oude sleutels met het voertuig wegrijden, deze doen het niet meer.
Het klinkt misschien als een simpel klusje, maar we zijn hier een flinke tijd mee bezig geweest. Dan zie je weer eens dat ervaring en goede apparatuur zijn waarde snel bewijst.
Klant blij, deze heeft weer twee werkende sleutels met afstandsbediening en kan zijn bedrijfsvoertuig weer inzetten. Mooi als je tevreden klanten hebt!